Comments are off for this post

Daske humanosti 2015

Dragi sugrađani, 27. i 28. aprila u Narodnom pozorištu u Nišu, u organizaciji JCI Niš, odigraće se za naš grad veliki kulturni i humanitarni događaj. Publika jugoistočne Srbije će imati priliku da u ovogodišnjoj JCI akciji „Daske humanosti“, dve večeri za redom gleda najtraženiju predstavu u zemlji – Dogvil. Predstavu je režirao Kokan Mladenović a glavne uloge tumače Branislav Trifunović, Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

A to nije ono najbolje.

Kupovinom karte za ovu predstavu, omogućićete kupovinu opreme za Kliniku za dečje interne bolesti i Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.

Računica je jednostavna: što više publike u pozorištu – više medicinske opreme za decu našeg regiona.

Uživajte u vrhunskom umetničkom ostvarenju režiranom po ugledu na istoimeni kultni film Larsa fon Trira i budite humani!

Režija: Kokan Mladenović
Muzika: Marko Grubić
Igraju: Branislav Trifunović, Milica Majstorović, Tamara Aleksić
Muziku uživo izvodiće Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo deo normalnog sveta? Postoji li, uopšte, taj „veliki svet“, ili se i on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil?

Gde su međe između empatije, razumevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla? Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvedbe, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta, pozorišne predstave i filma. Na bini su tri muzičara, glumica i glumac, a
narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem, ali i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.

Dođite na dva dana kulture za dve dečje klinike!

Cena karte je 500 din. a možete ih kupiti na sledećim mestima:

Clock Travel
Y Caffe
Retro Bar (Trg Svetog Save 15a)

Comments are closed.