Comments are off for this post

Evropska konferencija JCI 2014.

Svake godine, članovi JCI iz celog sveta dobijaju priliku da se upoznaju sa članovima iz drugih zemalja kroz umrežavanje, razne radionice, formalne i neformalne sastanke.

Na Nacionalnoj konferenciji održanoj na Malti 2014. godine, JCI Niš nikada nije imao brojniju delegaciju. Kao deo delegacije JCI Serbia, članovi JCI Niš Jelena PetkovicNataša Stanković i Dragan Radivojevic, bili su na Malti i predstavili našu komoru u širem krugu JCI porodice. Vratili su se obogaćeni brojnim predavanjima, prezentacijama, novim poznanstvima i iskustvima koja će nam svima pomoći da radimo ono što JCI zna najbolje – da budemo bolji.

Evropska konferencija počinje zvaničnim otvaranjem na svečanoj ceremoniji na kojoj se predstavljaju svi delegati, ističući zemlju iz koje dolaze i svoja nacionalna obeležja.

Centar Konferencije predstavlja radni deo na zvaničnoj Generalnoj skupštini na kojoj nacionalni JCI predsednici iz Evrope razmatraju sisteme razvoja JCI organizacije. Podjednako značajan deo Konferencije je i program za senatore – on okuplja istaknute JCI članove starije od 40 godina, koji su znatno doprineli svojim lokalnim i nacionalnim JCI komorama. Evropskim konferencijama obično prisustvuje oko 400 senatora iz celog sveta. Takođe, radni deo podrazumeva i razne treninge koji su organizovani za sve delegate. Pored zvaničnih JCI treninga, organizatori svake godine omogućavaju prisustvo  mnoštvu sadržajnih radionica iz raznih oblasti poput IT, marketinga, preduzetništva, liderstva…

Isto tako, Konferenciju prati i poslovni forum, koji prati organizovane sastanke na kojima se stvaraju nove poslovne prilike i uslovi za predstavljanje poslovnih ideja njenih članova.

Pored zvaničnog dela, neizostavno je i druženje i upoznavanje za vreme sajma na kome su predstavljene mnoge nacionalne JCI organizacije i njihovi aktuelni projekti. Takođe, odvojeno je i vreme za koje delegati mogu da razgledaju mesto održavanja Konferencije sa naglaskom na kulturu i istorijske znamenitosti domaćina.

I za kraj svake Evropske konferencije, pa i ove održane na Malti, zatvaranje Konferencije prati neizostavna gala večera na kojoj se dodeljuju nagrade za najbolje lokalne, nacionalne komore, najbolje projekte i druge nagrade u raznim kategorijama.

Ove, 2015. godine, JCI Niš planira aktivno učešće na Evropskoj konferenciji u Istanbulu gde ćemo u još većem broju nastaviti tradiciju posete najznačajnijim JCI događajima i nastaviti sa širenjem JCI zajednice kroz aktivno učešće u stvaranju JCI globalne mreže.

Pogledaj galeriju

Comments are closed.